Підвищення волатильності гривні носить ситуативний характер - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення волатильності гривні носить ситуативний характер - НБУ

Валюта
3019
“Сьогодні динаміка валютного ринку та обмінного курсу гривні визначається не лише макроекономічними умовами, але також і ситуацією на сході України, перебігом політичних консультацій щодо її врегулювання, стану інформаційного простору, розвитку діалогу з міжнародними фінансовими організаціями” – про це йдеться у повідомленні НБУ на Facebook.
У Нацбанку зазначають, що за цих умов публічні обговорення можливих змін у парламентській більшості та складі Кабінету Міністрів України були доволі гостро сприйняті учасниками валютного ринку. “Наслідком цього було посилення курсової волатильності гривні попри те, що загальний стан валютного ринку залишався врівноваженим. Зокрема, надходження іноземної валюти від нерезидентів упродовж червня-липня на 1 млрд. дол. США (в еквіваленті) перевищили платежі на їх користь. Крім цього, пропозиція іноземної валюти з боку банків та підприємств в червні-липні домінувала над попитом на неї (перевищення становило 0,4 млрд. дол. США), а діапазон курсових коливань гривні до 25 липня упродовж 3 місяців поспіль демонстрував тенденції до звуження”, – йдеться у повідомленні.
“Наведене надає об’єктивних підстав для майбутньої мінімізації курсових коливань. Цьому сприятиме зниження політичної напруги після усунення невизначеностей щодо подальшої долі Уряду, а також підтримка Верховною Радою України низки внесених Урядом важливих економічних ініціатив. Посиленню стійкості валютного ринку також сприятиме успішне подовження співпраці України з МВФ в рамках “Стенд-бай”, – підсумували у НБУ.
ПІДВИЩЕННЯ ВОЛАТИЛЬНОСТІ ГРИВНІ НОСИТЬ...   Національний банк України
28 липня у Вашингтоні відбулась зустріч Голови Національного банку Валерії Гонтаревої та Міністра закордонних справ Павла Клімкіна з Директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, під час якої cторони обговорили останні події в країні та зусилля української влади в контексті реалізації програми «Стенд-бай». Очікується, що рішення про виділення другого траншу кредитної підтримки з боку МВФ у розмірі близько $1,4 млрд буде прийнято Радою Директорів цієї організації наприкінці серпня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас