ДФС планує реформувати податкову систему України до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС планує реформувати податкову систему України до кінця року

Казна та Політика
1554
Глава Державної фіскальної служби Ігор Білоус сподівається, що до кінця 2014 року податкова система України буде спрощена. Про це він розповів на брифінгу в Києві.
“Ми працюємо з Міністерством фінансів і з Міністерством економіки, щоб рік закінчити з меншою кількістю податків, їх має залишитися від 8 до 12”, – сказав Білоус. За його словами, це дозволить спростити адміністрування, скоротити документообіг і зменшити тиск на бізнес.
“Це буде велика перемога для нас і для бізнесу”, – додав він.
Серед інших пріоритетів ДФС Білоус назвав реалізацію податкового компромісу, підвищення ефективності стягнення податкового боргу та децентралізацію податкової системи, яка повинна “підвищити привабливість регіонів”.
Уряд України наприкінці квітня ініціював суттєві правки до Податкового кодексу, які б з 2016 року ввели в країні більш спрощену систему оподаткування, в якій число податків було б скорочено з нинішніх 22 до 8.
Як повідомлялося, в колишньому уряді і Міндоходів обговорювалася можливість скорочення кількості податків до 9-10, потім це число було збільшено до 14, проте до практичної реалізації ідея скорочення кількості податків не дійшла.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас