Віце-президент США та прем'єр Японії домовилися продовжити тиск на РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-президент США та прем'єр Японії домовилися продовжити тиск на РФ

Світ
370
Віце-президент США Джо Байден та прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час телефонної розмови домовилися продовжити тиск на Росію, передають ЗМІ з посиланням на повідомлення Білого дому.
Байден “вітав введення Японією санкцій відносно Росії”, наголошується в повідомленні. Співрозмовники також погодилися з “важливістю продовження координації зусиль країн “великої сімки” в області тиску на Росію з тим, щоб вона припинила дії з дестабілізації ситуації в Україні”.
Крім того, Байден підтримав прагнення Японії переглянути конституційну заборону на використання збройних сил за кордоном. На думку Білого дому, це дозволить Японії зміцнити відносини з США і зробити внесок у забезпечення міжнародної безпеки.
У понеділок, 28 липня, уряд Японії оприлюднив нові санкції проти Росії через ситуацію в Україні. Обмежувальні заходи передбачають заморожування активів в Японії осіб і організацій, що “безпосередньо причетні до приєднання Криму до Росії і до дестабілізації ситуації на сході України”. Крім того, буде обмежений імпорт кримських товарів. МЗС РФ назвав санкції Японії “недружнім і недалекоглядним кроком”, а в Держдумі порадили Японії забути про Курильські острови.
30 липня генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга заявив, що уряд країни готується до введення нових санкцій відносно Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас