Facebook надав жителям Замбії безкоштовний інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook надав жителям Замбії безкоштовний інтернет

Світ
521
Компанія Facebook 31 липня оголосила про запуск нової програми Internet.org для доступу до інтернету жителів країн, що розвиваються. Першими послугою зможуть скористатися жителі Замбії.
Користувачам пропонується завантажити програму з однойменного сайту або встановити її з програми Facebook. Після цього їм буде відкритий безкоштовний доступ до сторінок соцмережі і ще 11 сайтів, включаючи пошуковик Google і матеріали Wikipedia. Наразі послуга доступна тільки абонентам місцевого оператора Airtel.
“Представляючи наш додаток, ми сподіваємося збільшити число користувачів інтернету, що, в свою чергу, допоможе їм отримати доступ до корисних сервісів, які раніше не були доступні”, – йдеться в повідомленні Facebook.
Автором ініціативи виступив глава Facebook Марк Цукерберг. За його словами, головною проблемою доступу до мережі мешканців країн, що розвиваються, є не відсутність пристроїв, а надмірно висока плата за трафік.
На думку експертів, ініціатива Facebook пов’язана з тим, що темпи розвитку мережі в західних країнах істотно сповільнилися, тому необхідно залучити нових користувачів.
Цукерберг поставив амбітне завдання – розширити аудиторію соцмережі до 3-5 млрд осіб.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас