Україна почала штрафувати російські авіакомпанії за польоти до Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почала штрафувати російські авіакомпанії за польоти до Криму

Казна та Політика
1062
Державна авіаційна служба почала штрафувати російські авіакомпанії за польоти до Криму.
Станом на 29 липня, штрафи на загальну суму 24,5 млн грн були виписані 13 перевізникам, передають ЗМІ з посиланням на дані служби.
Серед них – “Аерофлот” (14,55 млн грн), S7 Airlines (6,12 млн грн), “ВІМ-Авіа” (1,09 млн грн), “Ак Барс Аеро” і “Рус Джет” (по 408 тис. грн), “Шар Інк”, Red Wings, “Газпром-Авіа”, “Атран”, “Центр-Південь”, “Уральські авіалінії” (всі по 272 тис. грн), а також “224 Льотний загін” і “Спеціальний льотний загін “Росія”, що обслуговує президента Росії (по 136 тис. грн).
Ці штрафи стосуються порушення повітряного простору в березні – початку квітня. “З цього випливає, що, швидше за все, загальні обсяги штрафів будуть зростати, оскільки основна маса польотів здійснюються влітку, у високий туристичний сезон”, – заявило джерело в Кабміні.
Втім, стягнути гроші з авіакомпаній буде складно. Щоб домогтися виплати, Державіаслужбі доведеться звертатися в російські суди (оскільки рішення українських судів у Росії не діють), виграти які буде дуже складно з політичних причин. Якщо Державіаслужба подасть позов до російського суду і програє його, то після цього потрібно буде звертатися до міжнародних судових інстанцій: Європейський суд з прав людини, Міжнародний суд ООН і т. д. з вимогою про оплату штрафів.
Нагадаємо, що з 12 березня у зв’язку з окупацією Криму Україна заборонила польоти на півострів. Аналогічні заборони ввели Європейська організація з безпеки польотів (Eurocontrol) і Міжнародна організація цивільної авіації (IKAO).
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас