ЄС має намір штрафувати порушників санкцій проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС має намір штрафувати порушників санкцій проти Росії

Світ
511
Країни-члени Євросоюзу повинні розробити штрафи за невиконання економічних санкцій проти Росії.
Про це йдеться в офіційному журналі ЄС.
“Держави-члени повинні розробити правила відповідних штрафів за порушення забезпечення цих норм. Вони повинні вжити всіх необхідних заходів для гарантування, що ці норми імплементовані”, – йдеться в повідомленні.
П’ять з провідних банків Росії – “Сбербанк”, “ВТБ Банк”, “Газпромбанк”, “Внєшекономбанк” і “Россельхозбанк” – потрапили в четвер під нові обмежувальні заходи Європейського союзу через дії Росії на дестабілізацію положення на Сході України. Їхні назви опубліковані в офіційному журналі ЄС. Ці санкції, які набули чинності в п’ятницю, 1 серпня, забороняють громадянам і компаніям з країн Євросоюзу здійснювати операції з фінансовими інструментами зі строком погашення більш ніж 90 днів цих банків, їхніх філій та банків, які діють від їх імені. Крім того, в офіційній публікації викладені подробиці накладеного ембарго на імпорт і експорт зброї та споріднених матеріалів з ​​і до Росії, а також експорту до РФ або для російських Збройних сил товарів подвійного призначення і технологій для військового використання.
Також у виданні перелічені обладнання та технології, пов’язані з енергетикою – на їх експорт до Росії теж вводяться обмеження: вони вимагатимуть попереднього схвалення відповідних органів країн-членів ЄС. Експортні ліцензії не будуть надані, якщо вони стосуватимуться розвідки і видобутку нафти в глибоководних регіонах, в Арктиці або сланцевої нафти.
У середу ЄС вже ввів низку інших санкцій проти Росії за її дії щодо Криму і сходу України. Там йшлося про персональні санкції проти низки осіб, наближених до президента Росії Володимира Путіна, а також проти декількох ватажків сепаратистів, які діють у частині Донбасу. Також до списку потрапили російська оборонна компанія, авіакомпанія, що здійснює польоти в Криму, і російський банк, який діє в окупованому Криму.
Окремі санкції ЄС, оголошені вчора, стосуються і незаконно анексованих Росією українських Криму і Севастополя. Євросоюз заборонив нові інфраструктурні інвестиції на цих територіях у галузях транспорту, телекомунікацій, енергетики та видобутку природних ресурсів. Також про нові санкції проти Росії оголосили США і низка інших країн.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас