Лише 20-25% міліціонерів у звільнених районах Донбасу залишилися вірні присязі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише 20-25% міліціонерів у звільнених районах Донбасу залишилися вірні присязі

Казна та Політика
1136
У звільнених містах Донбасу більш ніж 50% осіб зрадили присягу, яку вони складали перед Україною. Про це в ефірі “5 каналу” заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар.
“У звільнених містах більш ніж 50% осіб зрадили присязі, яку вони складали перед нашою державою. Коли ми почали перевіряти, ця кількість ще збільшилася. Сьогодні 20-25% готові до виконання присяги. Така ситуація в Слов’янську та інших містах”, – сказав він. За словами Чеботаря, зараз триває процес перевірки осіб, які зрадили присягу, з органів внутрішніх справ.
“Мобілізовані з МВС та інших областей спеціальні підрозділи, які виїхали туди і там триває повна перевірка співробітників міліції у всіх напрямках, у тому числі їх перевіряють на детекторі брехні”, – сказав Чеботар.
Раніше Чеботар заявляв про те, що МВС веде активну боротьбу з міліціонерами, які зрадили присязі, зокрема замішані в корупційних схемах, торгівлі наркотиками та вчиненні інших правопорушень. “З МВС України звільнено майже 17 тисяч правоохоронців, які порушили присягу на вірність українському народу, – повідомляв Чеботар.
Нагадаємо, раніше начальник департаменту внутрішньої безпеки МВС Валерій Боднар заявив, що досі невідоме місцеперебування третини складу міліції Слов’янська. “Щонайменше, третини особового складу міліції Слов’янська ми не можемо дорахуватися. Ми не знаємо, де ці люди. Ми не виключаємо, що вони відійшли з сепаратистами і зараз у Донецьку”, – зазначив Валерій Боднар.
29 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook повідомив, що органи внутрішніх справ на Донбасі потребують майже 20 тисяч осіб для заміни дезертирів і зрадників.
“Як знайти, за нашими оцінками, майже 20 000 осіб, які мають замінити міліціонерів, що дезертирували і дискредитували себе? Як реагувати на кричущі показники перевірок поліграфом співробітників, що одягнули форму міліції після трьох місяців паузи на Донбасі? Як зробити так, щоб хвиля критики і невіри донбаській міліції не змила тих гідних людей, які чесно поводили себе, служили Україні у важкій ситуації?”, – написав міністр внутрішніх справ.
Як повідомлялося раніше, в Слов’янську триває перевірка співробітників міліції щодо співпраці з бойовиками ДНР, визнаними в Україні терористами.
Раніше Аваков заявляв про те, що перший етап перевірки донецької міліції на вірність присязі завершився: звільнені майже 600 міліціонерів. “585 атестованих співробітників міліції звільнено. Відносно більшості з цього складу службовців будуть порушені відповідні кримінальні провадження. Додаткова перевірка проводиться ще за 242 співробітниками, що перебувають тривалий час на лікарняному. Буде дана принципова оцінка їхньої відсутності і забезпечення грошовим утриманням”, – повідомляв голова МВС.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас