Суд зобов'язав корпорацію Microsoft передати правоохоронцям дані про користувача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав корпорацію Microsoft передати правоохоронцям дані про користувача

Світ
2230
Американська комп’ютерна корпорація Microsoft зобов’язана передати правоохоронним органам США дані про користувача, які зберігаються на її серверах у Дубліні.
Таке рішення виніс у четвер федеральний суд Нью-Йорка. Прокуратура США зажадала у Microsoft електронну переписку та іншу інформацію користувача в рамках розслідування справи про поширення наркотиків. Комп’ютерна корпорація в судовому порядку вирішила оскаржити цей запит. За словами адвокатів Microsoft, видача інформації з закордонних центрів зберігання даних не може проводитися на підставі одного лише ордера американських правоохоронних органів.
Проте суддя федерального суду Нью-Йорка Лоретта Преска постановила, що в даному питанні неважливо те, де зберігаються дані. Таким чином, вона залишила в силі вердикт нижчестоящого суду Нью-Йорка у цій справі, що зобов’язав в грудні минулого року Microsoft передати владі інформацію, що її цікавить. При цьому Преска погодилася призупинити набрання чинності свого рішення до розгляду апеляційної скарги компанії.
У даному спорі комп’ютерну компанію підтримали багато провідних технологічних корпорацій США, в тому числі Apple, AT&T, Cisco і Verizon. Вони побоюються, що можуть зіткнутися з масовим відтоком клієнтів, незадоволених тим, що влада США матиме доступ до призначених для користувача даних, що зберігаються в будь-якій точці світу.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас