Рада відновила оподаткування прибутку готелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відновила оподаткування прибутку готелів

Казна та Політика
540
Верховна Рада України на позачерговому засіданні 31 липня скасувала звільнення від оподаткування прибутку суб’єктів готельної діяльності. За відповідний проект закону авторства Кабміну про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень) № 4309а проголосували 306 нардепів.
Крім того, що стосується податку на прибуток підприємств, Кабмін пропонує Раді також обмежити пільгове оподаткування податком на прибуток підприємств інститутів спільного інвестування.
Пропонується скасувати оподаткування за зниженою ставкою (10%) прибутку, отриманого від операцій з цінними паперами та деривативами.
Пропонується скасувати звільнення від оподаткування прибутку підприємств галузі електроенергетики, які виробляють електричну енергію виключно з відновлюваних джерел енергії.
Відповідно до чинного закону, починаючи з 1 січня 2011 року і строком на наступні 10 років звільняється від оподаткування прибуток суб’єктів господарської діяльності, отриманий від надання готельних послуг (група 55 КВЕД ДК 009:2005) у готелях категорій “п’ять зірок”, “чотири зірки” і “три зірки”, у тому числі новозбудованих чи реконструйованих або в яких проведено капітальний ремонт чи реставрація існуючих будівель і споруд (за умови, що дохід від реалізації послуг з розміщення шляхом надання номера для тимчасового проживання становить не менше 50 відсотків від сукупного доходу такого суб’єкта господарської діяльності за відповідний податковий (звітний) період, в якому застосовується пільга).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас