У Лондоні продають знаменитий хмарочос Gherkin за 1,1 мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Лондоні продають знаменитий хмарочос Gherkin за 1,1 мільярда доларів

Нерухомість
631
Найзнаменитіший хмарочос лондонського Сіті – так званий “Огірок” (Gherkin) – виставлений на продаж за мінімальну суму в 650 млн фунтів ($1,1 млрд). Про це оголошено в британській столиці.
40-поверхову будівлю висотою 180 метрів було побудовано за проектом відомого британського архітектора Нормана Фостера і введено в експлуатацію в 2004 році. За формою хмарочос нагадує огірок, за що він і отримав відповідну назву.
Будова також часто називають “Мері-Екс” через його адресу – 30 Сент-Мері Екс. У 2007 році німецька компанія IVG Immobilien і британський фонд Evans Randall спільно придбали його у найбільшої компанії Swiss Re за 630 млн фунтів ($1 млрд).
В останні роки у IVG Immobilien з’явилися проблеми з виплатою боргів, у 2013 році ця компанія оголосила себе неплатоспроможною. Як оголосила призначена адміністратором компанія Deloitte, в результаті зміни курсів валют і процентних ставок обсяг боргів, гарантією яких є хмарочос, значно збільшився. У результаті в квітні поточного року було оголошено про переведення будівлі під зовнішнє управління з перспективою продажу. Тепер хмарочос виставлений на ринку адміністраторами, які сподіваються залучити мінімум 650 млн фунтів.
Агенти з нерухомості британської столиці вважають, що інтерес до придбання знаменитого хмарочоса вірогідний з боку іноземних інвесторів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас