Російська компанія "ЛУКОЙЛ" продає мережу автозаправок в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська компанія "ЛУКОЙЛ" продає мережу автозаправок в Україні

Енергетика
2516
Нафтова компанія «ЛУКОЙЛ» домовилася про продаж свого українського підрозділу австрійській компанії AMIC Energy Management GmbH. Про це йдеться в прес-релізі, розміщеному на сайті «ЛУКОЙЛу». Відзначається, що переговори пройшли з ініціативи австрійської сторони, яка висловила зацікавленість у придбанні активів.
«Продаж мережі АЗС і нафтобаз в Україні компанії AMIC дозволить ЛУКОЙЛу оптимізувати структуру активів і систему управління збутовою мережею в Східній Європі, що має велике значення для підвищення ефективності нашого бізнесу в сфері збуту нафтопродуктів», – наводяться в прес-релізі компанії слова віце-президента ВАТ «ЛУКОЙЛ» Вадима Воробйова.
«Враховуючи, що «ЛУКОЙЛ-Україна» входить до п’ятірки лідерів паливного ринку України за кількістю станцій і обсягом роздрібної реалізації нафтопродуктів, її придбання є стратегічно важливим кроком щодо посилення інвестиційного портфеля AMIC у Центральній і Східній Європі. Я хотів би висловити щиру вдячність нашим партнерам за готовність позитивно розглянути нашу пропозицію про купівлю мережі АЗС», – заявив д-р Гюнтер Майєр, керуючий директор AMIC Energy Management GmbH.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас