Французька компанія відмовилася від російського вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька компанія відмовилася від російського вугілля

Світ
616
Французька компанія EDF Trading відмовилася від російського термального вугілля компанії ТОВ “Вугільна компанія “Зарічна”, що входить до п’ятірки найбільших російських експортерів вугілля.
Одна або декілька партій панамакс не були прийняті французами, ймовірно через санкції, що вводяться проти Росії, повідомляє “Центр транспортних рішень” з посиланням на Platts.
Торговий підрозділ ТОВ “Вугільна компанія “Зарічна” знаходиться в Швейцарії, у Лугано, це компанія CCZ Trade SA, що повідомила в лютому минулого року про підписання 6-річного контракту з EDF Trading на поставку 11,2 млн тонн термального вугілля.
Спотові ціни на це вугілля в Європі значно підвищилися на хвилі побоювань санкцій ЄС проти Росії, що вводяться через українсько-російську кризу і збитим малайзійським Boeing 777. Європейські торговці вугіллям не бачать великих проблем для Європи в разі значного обмеження поставок російського вугілля, оскільки “в світі немає його нестачі, і швидше за все, при обмеженні російських поставок, вугілля піде в Європу з інших регіонів”.
У першому кварталі поточного року країни ЄС імпортували 10,2 млн тонн російського термального вугілля, на 9% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.
“Зарічна” має частку у вугільному терміналі у Вентспілсі (Латвія) потужністю 6 млн тонн на рік. 90% вугілля “Зарічної” йде на експорт.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас