Зростання цін на долар - відповідь валютного ринку України на "урядову кризу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін на долар - відповідь валютного ринку України на "урядову кризу"

Валюта
2380
Ситуація з курсом гривні, який сягнув максимуму за останні чотири місяці, поки не говорить про катастрофічні сценарії. Це виглядає очікуваним ефектом від ускладнення політичної ситуації в Україні. Про це в коментарі сказав директор економічних програм центру Разумкова Василь Юрчишин.
“Як показали офіційний курс долара НБУ і показники в обмінниках, останніми днями сталося щоденне зростання курсу. 27 липня офіційний курс становив 11 гривень 62 копійки, 28 липня – 11 гривень 86 копійок, 29 липня – 11 гривень 99 копійок. Сьогодні курс перетнув 12 гривень. Це сталося одразу після заяви Яценюка про можливу відставку і перенесення розгляду урядових законопроектів і самої відставки на 31 липня”, – сказав В.Юрчишин.
На думку експерта, за підсумками декількох днів ще рано говорити про довгострокові тенденції або прорахунки НБУ.
Він зазначив, що перше враження – маємо природну реакцію валютного ринку на наявну політичну інтригу. І справа тут не тільки в можливому перенесенні чергових кредитів МВФ. Все впирається в політику.
“Нестабільність гривні – це індикатор, природна реакція валютного ринку на урядову кризу в Україні. Схоже, всі в очікуванні завтрашнього дня в парламенті”, – резюмував В.Юрчишин.
Як відомо, сьогодні, 30 липня, офіційний курс НБУ становив 12,13 гривень за один долар США. Також, на міжбанківському валютному ринку України торги по долару США відкрилися наступними котируваннями – 12,1-12,2, до 12:00 ціни піднялися 12,17-12,25.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас