Єврокомісія виділить кошти для облаштування переселенців з Криму та Донбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія виділить кошти для облаштування переселенців з Криму та Донбасу

Казна та Політика
162
Механізми співпраці українського уряду та Євросоюзу з координації та впровадження міжнародної донорської допомоги з метою подолання Україною наслідків військової агресії обговорили на зустрічі Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман та директор Генерального директорату з гуманітарних питань та цивільного захисту Європейської Комісії Жан-Луї де Броувер, передає прес-служба Кабміну.
“Ми сьогодні маємо 58 тисяч внутрішньо переміщених осіб, за деякими даними – їх близько 100 тисяч, і ми припускаємо, що цифра збільшуватиметься. Їм необхідно створити дах над головою, нормальні умови проживання, соціальну адаптацію, працевлаштування”, – зазначив під час зустрічі В.Гройсман. Він зазначив, що головна проблема в тому, що у зв’язку з зимовим періодом виникає питання опалення приміщень.
Жан-Луї де Броувер, в свою чергу, зазначив, що Єврокомісія має намір виділити кошти для облаштування переселенців з Криму та Донбасу.
“Наш досвід показує, що найкращий сценарій пережити зиму – створити в рідних містах і селах цих людей умови для їхнього повернення. Один з механізмів, який ми можемо використовувати – направлення коштів на напрям захисту. Це допоможе нам зібрати необхідне обладнання, щоб надати його Україні в необхідній кількості. Ми це робили в Сербії та Боснії в рамках подолання наслідків масштабної повені”, – зазначив директор Єврокомісії з гуманітарних питань.
В.Гройсман висловив побажання, щоб приїзд технічної місії з Брюсселя за оцінкою першочергових потреб України в подоланні наслідків військової агресії, який планувався на жовтень, відбувся раніше.
“Ми повинні бути швидкі, повинні наздогнати час. Дата приїзду місії – питання, яке залишається на стороні Євросоюзу, але ми повинні якомога швидше оцінити ситуацію і розробити план дій”, – сказав він.
Сторони домовилися зустрітися через тиждень в рамках робочої зустрічі вже з напрацюванням попередніх пропозицій щодо вирішення питання внутрішньо переміщених осіб.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас