Глибоководний причал в Одеському порту буде споруджений до кінця 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глибоководний причал в Одеському порту буде споруджений до кінця 2015 року

Казна та Політика
691
Проект будівництва глибоководного причалу 1-з, в тилу якого відбувається спорудження зерноперевалочного комплексу компанії “Бруклін-Київ” потужністю 4,5 млн тонн, буде реалізований у 2015 році. Про це під час підписання договору про кредит у $60 млн між ЄБРР, “Бруклін-Київ” і Louis Dreyfus Commodities заявив керівник Адміністрації морських портів України (АМПУ) Андрій Амелін.
Він зазначив, що державна експертиза проекту була пройдена в лютому поточного року. “Певні обставини в країні пригальмували процеси з оголошення тендерів, утвердження фінпланів і титулів у Кабміні. Зараз ведеться робота над цим. Сподіваюся, що в найближчий місяць ми цю роботу узгодимо, оголосимо тендер, почнемо роботи. У результаті проведення тендеру будуть відібрані нові підрядники” , – повідомив Амелін.
Глибина біля причалу на першому етапі, за словами глави АМПУ, складе 12 метрів, надалі буде доведена до 13 метрів. Згідно з даними, опублікованими на сайті адміністрації Одеського порту, експлуатаційна довжина причалу становитиме 254 метри.
У свою чергу генеральний директор “Бруклін-Київ” Юрій Губанков відзначив, що діюча перша черга споруджуваного зерноперевалочного комплексу компанії “Бруклін-Київ”, який споруджується в Одеському порту, до кінця року доведе обсяг перевалки до 1,5 млн тонн.
“На сьогодні ми переробили 320 тис. тонн вантажу, і практично кожен місяць обсяг перевалки досягає 130-150 тис. тонн. При тому, що ми ще не повністю запустили термінал, ми сподіваємося до кінця року переробити під 1,5 млн тонн. Це дуже хороший показник для першої черги”, – підкреслив він.
Глава компанії також повідомив, що вартість проекту зернотерміналу становить $99 млн. “Близько $62 мільйонів ми вже вклали, в них присутні кошти іншого банку, там буде рефінансування після отримання кредиту ЄБРР”, – зазначив Губанков.
За його словами, Louis Dreyfus Commodities сьогодні є компанією-партнером і основним клієнтом, яка стане повноправним акціонером після завершення будівництва терміналу.
Крім того, Губанков зазначив, що повноцінна робота терміналу дасть 85 млн гривень додаткових доходів для Одеського порту, а також 50 млн гривень відрахувань до бюджету держави.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас