У 2014 році втрати літаків обійдуться страховикам в понад $2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2014 році втрати літаків обійдуться страховикам в понад $2 млрд

Технології&Авто
243
Авіакомпанії по всьому світу можуть цього року отримати від страховиків понад $2 млрд страхових відшкодувань. Про це пише Financial Times, яка опитала учасників ринку. Це найбільші збитки для страхової та авіаційної галузей з часів теракту 11 вересня 2001 року.
Авіастраховики побоюються зростання числа виплат та позовів за полісами, пов’язаних з військовими ризиками (пошкодження літаків в результаті бойових дій). Приводом для цього стало падіння малайзійського літака під Донецьком, де загинуло 298 осіб, і нещодавні бої в аеропорту Тріполі в Лівії, коли було пошкоджено близько двох десятків літаків, а також напад на аеропорт Карачі в Пакистані.
Для Malaysia Airlines страхові премії, ймовірно, подорожчають особливо сильно, зазначають брокери. Нагадаємо, крім липневої авіакатастрофи, в березні зник ще один Boeing 777, який досі не знайдений.
За останні п’ять місяців обсяг збитків по таких страхових випадках досяг майже 600 млн доларів, пише The New York Times. Резерв тільки по двох збитках Malaysia Airlines становить близько $150 млн, і значно більший – понад 400 млн доларів – може бути від пошкодження літаків у лівійському Тріполі, уточнив заступник гендиректора з авіастрахування “Альфастрахування” Ілля Шинкар.
Щорічні збори з військових ризиків в авіастрахуванні не перевищували $60 млн. Деякі андеррайтери страхових компаній за останні дні більш ніж в 3 рази збільшили вартість страхування військових ризиків.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас