НБУ скасував норму, що дозволяє банкам купувати валюту на Міжбанку - для повернення коштів за вкладами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ скасував норму, що дозволяє банкам купувати валюту на Міжбанку - для повернення коштів за вкладами

Валюта
5033
Національний банк України скасував обмеження на перекази іноземної валюти фізичних осіб за межі України до 15 тис. грн на місяць без підтверджувальних документів та до 150 тис. грн на місяць з підтверджувальними документами.
Про це йдеться в постанові від 28 липня № 449, опублікованій на сайті НБУ, якою регулятор вніс зміни до свого положення “Про врегулювання діяльності фінансових установ та проведення валютних операцій”.
За постановою, НБУ скасував норму, що зобов’язує банки здійснювати перекази валюти за дорученням фізосіб за межі України без підтверджувальних документів у межах еквівалента 15 тис. грн на місяць, а за наявності підтверджувальних документів – у межах 15 тис. грн разово, але не більше ніж 150 тис. грн на місяць.
Цією ж постановою Нацбанк виключив пункт, що дозволяє банкам від свого імені купувати валюту на міжбанківському валютному ринку для повернення коштів за вкладами фізосіб, якщо термін такого повернення настав.
Також регулятор скасував тимчасово встановлену нульову ставку обов’язкового резервування коштів для банків за договорами про залучення коштів в іноземній валюті від нерезидентів на строк не більше ніж 183 календарних дні. Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування, тобто, від сьогодні, 29 липня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас