Попит на оренду елітного житла в Києві збільшився на 50-60% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на оренду елітного житла в Києві збільшився на 50-60%

Нерухомість
1344
Вперше з початку року попит на оренду елітного житла в центрі Києва різко збільшився. Починаючи з липня попит зріс на 50-60% в порівнянні з січнем-травнем цього року і продовжує збільшуватися. Також в липні цього року хотіли орендувати елітне житло в Києві на 8-10% більше людей, ніж в аналогічний період минулого року.
За даними сайту DOM.RIA.com, однією з головних причин є те, що в столицю переїжджають чиновники і представники бізнес-еліти з південного сходу. Також до Києва їдуть і чиновники із західних областей.
Водночас на збільшення попиту вплинуло і зниження вартості оренди як у валюті, так і в гривні. Починаючи з травня ціни на оренду впали до рівня осені 2013 року і за два літні місяці знизилися ще на 7-8%.
Ще одним фактором є те, що київська влада обіцяла очистити найближчим часом Майдан. За даними DOM.RIA.com, саме на вулицях Хрещатик, Грушевського, Інститутська, Костьольна, Банкова, які розміщені недалеко від Майдану, з грудня 2013 р. по травень 2014 р. попит на оренду елітного житла був вкрай низьким.
До слова, у столиці зріс попит і на оренду житла в сегменті економ+ і бізнес. Такими квартирами цікавилися на 40% більше орендарів, ніж у травні-червні цього року.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас