Металургійна галузь України на межі зупинки - Федерація металургів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Металургійна галузь України на межі зупинки - Федерація металургів

Фондовий ринок
1805
Голова Федерації металургів України Сергій Біленький заявив, що пропозиція Кабінету міністрів про підвищення плати за видобуток залізної руди загрожує зупинкою українських гірничо-збагачувальних комбінатів. Про це повідомили в прес-службі Федерації металургів України.
«Відповідно до внесених змін до Податкового кодексу, плата за видобуток залізної руди повинна була збільшитися в 2 рази. Незважаючи на те, що це досить суттєво для підприємств галузі, всі погодилися з цією ініціативою через складнощі з наповнення бюджетів усіх рівнів. Однак, за останніми ініціативами уряду, платежі за користування надрами зростуть в 7-10 разів, що стане непосильною ношею для залізорудних підприємств», – сказав С.Біленький.
За оцінками Біленького, в результаті ініціативи Кабінету міністрів витрати гірничо-збагачувальних комбінатів збільшаться на $3 млрд на рік.
«Це вкрай негативно позначиться на господарській діяльності гірничо-збагачувальних комбінатів і може призвести до їхньої повної зупинки. Слідом за ланцюжком під загрозою зупинки опиняться інші підприємства гірничо-металургійного комплексу, включаючи металургійні комбінати. В результаті це може призвести до соціальної напруги, оскільки в галузі трудяться понад 300 тисяч людей», – зазначив голова Федерації металургів України.
У квітні 2014 року, в результаті прийняття закону «Про запобігання фінансової катастрофи», вартість користування надрами збільшилася від 3 до 6 разів.
На думку Сергія Біленького, ініціативи уряду можуть призвести до зворотних наслідків. «Замість планованого збільшення збору податків, від зупинки підприємств ми отримаємо їх зниження», – вважає він. Також гарантоване зростання безробіття.
Як повідомлялося, Мінекономрозвитку запропонувало Кабінету міністрів змінити методику розрахунку плати за надрокористування, яка передбачає суттєве підвищення ставок.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас