Найбільший пузир на американському ринку лопнув: акції Cynk впали на 72% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший пузир на американському ринку лопнув: акції Cynk впали на 72%

Фондовий ринок
2872
Не так давно на американському ринку учасники торгів були шоковані динамікою акцій компанії Cynk Technology: всього за кілька тижнів вони злетіли на 25 000%. Але, як і очікувалося, “карнавал” швидко закінчився.
Справа в тому, що крім небаченого зростання капіталізації у компанії є ще ряд особливостей. У неї немає активів, немає виручки, немає нічого. Нічого дивного, що Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) швидко виявила до Cynk інтерес і призупинила на час торги її акціями.
Сьогодні, коли паперами знову можна торгувати, від колишньої зростання не залишилося і сліду. Через менше години з початку сесії капіталізація Cynk звалилася на 72%, причому в моменті падіння було навіть сильніше – 82%.
Зараз акції торгуються на позначці в $ 4, і, як пишуть експерти, з точки зору технічного аналізу діапазон між $ 3 і $ 5 може надати деяку підтримку. Проте, ймовірно, говорити про який би то не було аналізі паперів, які ростуть на 25000%, було б не зовсім логічно.
Абсолютно всім ясно, що це штучний міхур, який зникне так само швидко, як і виник.
Зрештою фахівці з технічного аналізу люблять говорити, що найсильніша підтримка будь-якої акції знаходиться на нулі.
Нагадаємо, що з 11 липня SEC зупинила торги акціями Cynk через “потенційного маніпулювання ціною” і заклопотаності щодо “точності та адекватності інформації про компанії”. На момент закриття торгів 10 липня паперу коштували $ 13,9.
Насправді ж, Cynk далеко не перший подібний приклад, просто масштаби зростання на цей раз були занадто вражаючі. Раніше, наприклад, акції GrowLife за досить короткий термін виросли на 300%, після чого SEC призупинила торги ними. Наприкінці квітня заборона була знята, і капіталізація компанії відразу ж обвалилася на 60%. Відтоді папери втратили ще 57%.
Схожа історія сталася і з Advanced Cannabis Solutions. Акції компанії додали майже 1000% до $ 30 за один папір. Потім все той же заборона від SEC, після зняття якого акції в підсумку розгубили весь свій зріст і зараз торгуються по $ 4,6.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас