Серед затриманих на Луганщині бойовиків більшість - громадяни РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Серед затриманих на Луганщині бойовиків більшість - громадяни РФ

Кримінал
2552
З 18 бойовиків, які після одного з останніх боїв в Луганській області потрапили в полон оперативного командування “Північ”, більшість становлять громадяни Росії – за національністю росіяни, чеченці й один осетин.
Про це повідомив прес-секретар оперативного командування “Північ” Анатолій Прошин.
Крім того, серед затриманих – азербайджанці та громадянин Сербії, і лише декілька сепаратистів – жителі Луганщини, сказав він.
За словами представника військових, захоплені бойовики вважали, що армійці їх знищать, і були здивовані, що їх після допиту і розслідування доставлять до суду. Після звільнення міст найважливішим завданням українських військових і бійців Нацгвардії є психологічна робота з населенням, розповів Анатолій Прошин.
У понеділок, коли українські військові звільнили від сепаратистів місто Щастя, на вулиці не було видно людей. Згодом вони розповідали, що бойовики залякали їх звірством, яке нібито чинять українські військові.
“Люди, які з нами спілкуються, змінюють свою думку, але важливо їх залучити до такого спілкування”, – сказав Анатолій Прошин. Тому до цих міст зараз споряджають групи психологів, а військові допомагають роздавати допомогу і сприяють забезпеченню життєдіяльності міст.
Вчора військові ОК “Північ” брали участь у визволенні Рубіжного, а станом на 22 годину вели напружені бої за Лисичанськ.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас