Росія втратила $28 млрд на ринку акцій через конфлікт в Україні - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія втратила $28 млрд на ринку акцій через конфлікт в Україні - Bloomberg

Фондовий ринок
497
Втручання російської сторони в український конфлікт обходиться Москві дорого на фінансових ринках.
Після краху авіалайнера Боїнг-777 Малазійських авіаліній на контрольованій сепаратистами території ситуація тільки погіршується.
Ціна, яку доводиться платити за захист російських облігацій від дефолту, і без того найвища серед чотирьох найбільших ринків, що розвиваються, у світі, зросла з 17 липня після авіакатастрофи в східній Україні.
Зниження індексу Московської міжбанківської валютної біржі (ММВБ) розпочалося відтоді, як Путін почав активні дії щодо Криму в кінці лютого, що в результаті призвело до зменшення показника на 4,2%.
Ринкова вартість втрат Росії оцінюється у близько $28 млрд, тоді як фондові ринки США та Індії сягнули історичних максимумів, зазначає видання.
“Ринок посилає сигнал, що Росії слід уникати можливості стати ізгоєм і не допустити свого виключення з глобальних ринків”, – прокоментував ситуацію Олексій Бєлкін, головний інвестиційний директор компанії Kapital Asset Management, що розташовується в Москві.
Президент Росії Володимир Путін “вважає, що його дії виправдані, і він дуже добре знає, що він не зіткнеться з об’єднаною опозицією в Україні. Але це коштує все дорожче з кожним місяцем”, додав ринковий експерт.
Нагадаємо, 18 липня в Донецькій області впав пасажирський авіалайнер Малазійських авіаліній, всі 298 пасажирів загинули. Наступного дня індекс ММВБ впав на 1,5%, оскільки учасники ринку почали побоюватися, що через падіння літака розпочнеться ескалація конфлікту.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас