Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію українців

Казна та Політика
2996
Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1595-VII “Про затвердження указу Президента України “Про часткову мобілізацію”. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
За повідомленням, закон набирає чинності з дня його опублікування.
Нагадаємо, 22 липня 2014 р. Верховна Рада України підтримала законопроект № 4320а “Про затвердження указу Президента України “Про часткову мобілізацію”.
Мобілізація проводиться серед військовозобов’язаних і резервістів протягом 45 діб з дня набрання чинності цього указу на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та м. Києва.
В указі доручається місцевим органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності організувати і забезпечити мобілізацію в установленому порядку.
“Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України забезпечити інформування членів сімей військовослужбовців та працівників військових формувань, правоохоронних органів України, які виконують завдання у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, з питань проходження ними служби, вжити заходів щодо запобігання розголошення інформації з обмеженим доступом”, – йдеться в указі.
У свою чергу Кабінет міністрів України має забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інші заходи, пов’язані з оголошенням та проведенням часткової мобілізації.
Зазначимо, це вже третя мобілізація, яка проводиться в Україні у 2014 р.
Антитерористична операція (АТО) на Донбасі проводиться з квітня 2014 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас