Прем'єр-міністр Кемерон запропонував заморозити рахунки "путінських олігархів" у Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Кемерон запропонував заморозити рахунки "путінських олігархів" у Британії

Казна та Політика
956
Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон знову попередив президента РФ Володимира Путіна про можливі нові санкції з боку ЄС і закликав Росію зробити все для забезпечення доступу експертів на місце аварії літака Boeing малайзійських авіаліній і для врегулювання ситуації в Україні в цілому.
“Росія повинна використовувати свій вплив на сепаратистів для того, щоб тіла загиблих були репатрійовані, а експерти отримали доступ до місця аварії літака для проведення повноцінного розслідування”, – сказав Кемерон, виступаючи зі спеціальною заявою в палаті громад британського парламенту.
Закликаючи до проведення розслідування, прем’єр заявив, що він вже практично не має сумнівів у тому, що літак збили проросійськи налаштовані сепаратисти, і що в кінцевому підсумку вина за трагедію покладається на Росію, яка “дестабілізувала ситуацію в Україні, надавала підтримку сепаратистам і навчала їх, в тому числі поводитися з системами ППО”. Проти сепаратистів, зазначив прем’єр, говорить і те, що вони раніше збили більше десятка українських військових літаків.
“Ті, хто говорять про відповідальність української влади за трагедію, повинні надати докази”, – підкреслив Кемерон.
“Росія повинна використати свій вплив, щоб припинити конфлікт, переставши озброювати і тренувати сепаратистів і дестабілізувати Україну. Світ дивиться на Росію, президент Путін постав наразі перед вибором, як реагувати на цю жахливу трагедію. Якщо він не змінить підхід до України, Захід повинен радикальним чином змінити підхід до Росії”, – додав прем’єр.
Він нагадав, що деякі європейські країни були не в захваті від ідеї введення нових санкцій проти РФ і що тепер необхідно переконати їх у необхідності цього заходу.
“Я згоден з канцлером (Німеччини) Меркель і президентом (Франції) Олландом, що потрібно розглянути нові санкції проти РФ. Європа повинна чинити тиск на РФ”, – зазначив Кемерон, додавши, що Росія не може вести справи з Європою, загрожуючи безпеці країни, що розташована по сусідству з ЄС.
За словами прем’єр-міністра, питання щодо санкцій, зокрема, розглядатиметься у вівторок на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС. Кемерон також пропонує заморозити рахунки олігархів, які близькі до президента Росії Володимира Путіна. Про це він заявив під час свого виступу в британському парламенті.
“Я пропоную заморозити активи олігархів, наближених до Володимира Путіна, незалежно від того, мають вони відношення до кримських подій, чи ні”, – сказав він.
Нагадаємо, літак авіакомпанії “Малайзійські авіалінії”, що слідував рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий проросійськими терористами 17 липня на сході України.
СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею “теракт”. Крім того, СБУ опублікувала записи розмов проросійських бойовиків, з яких випливає, що літак збили саме їхні люди. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами “Бук” керували російські військові фахівці.
Терористи на місці катастрофи перешкоджають фахівцям обстежити місце катастрофи і замість цього вивозять тіла й уламки літака в невідомому напрямку – як вважають, з метою знищити прямі докази його збивання російською ракетою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас