Смартфони збільшили виручку Huawei до 22 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смартфони збільшили виручку Huawei до 22 мільярдів доларів

Фондовий ринок
284
Китайська Huawei збільшила виручку до 135,8 мільярда юанів (21,9 мільярд доларів) у першому півріччі 2014 року. Це на 19 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це йдеться в повідомленні компанії.
Згідно з розрахунками компанії, маржа по операційному прибутку за перші шість місяців 2014 р. складе 18,3 відсотка.
Кеті Мен (Cathy Meng), фінансовий директор Huawei, серед чинників зростання зазначив інвестиції в LTE-мережі і високі продажі смартфонів по всьому світу. Традиційно компанія Huawei виробляла телекомунікаційне обладнання, однак зараз паралельно розвиває та продажу смартфонів. За даними дослідницької компанії IDC, у першому кварталі 2014 р. вона зайняла третє місце в світі в постачаннях розумних телефонів – 13,7 мільйонів штук. Цього року китайська фірма випустила флагманську модель Ascend P7, найтоншу серед конкуруючих пристроїв.
Зростання було досягнуто на фоні претензій до компанії з боку США. У 2012 році компанія була звинувачена в участі державних і військових структур Китаю, що на думку американської сторони ставило під загрозу безпеку переданих даних через телекомунікаційне обладнання. Huawei у відповідь заявила, що компанія на 100 відсотків належить акціонерам і робітникам без участі державного капіталу. Китай, у свою чергу, зажадав пояснень з боку США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас