Великий швейцарський банк Julius Baer призупинив роботу в Росії через санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великий швейцарський банк Julius Baer призупинив роботу в Росії через санкції

Світ
1160
Швейцарський банк Julius Baer призупинив свій бізнес в Росії і Східній Європі. Про це голова фінансової організації Борис Коллард заявив в інтерв’ю Bloomberg TV.
Коллард сказав, що банк має намір почекати деякий час і оцінити розвиток подій через санкції проти Росії. За його словами, бізнес Julius Baer “лише побічно” залежить від Росії. Голова банку відзначив, що Julius Baer веде бізнес зі східноєвропейськими клієнтами, що осіли в Лондоні, Цюріху, Женеві та на півдні Франції.
Коллард повідомив, що помітив “ясну тенденцію” у визначенні бенефіціарних рахунків у швейцарських банках, а також у поверненні контролю над акціями та направленні дивідендів до Росії.
Російське представництво Julius Baer відмовилося від коментарів.
Julius Baer спеціалізується на private banking. Акції банку входять до індексу Swiss Market Index (SMI). На кінець червня 2014р. під управлінням банку перебували активів на 274 млрд швейцарських франків. За перше півріччя 2014р. чистий прибуток банку становив 179 млн швейцарських франків – на 56% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Нова порція санкцій проти Росії була введена США 17 липня. Вашингтон заморозив активи найбільших російських оборонних компаній і заборонив американським громадянам вести з ними справи. Газпромбанку, ЗЕБу, “Роснафті”, “НОВАТЕКу” був закритий доступ до середньо- і довгострокового фінансування в доларах.
Після катастрофи малайзійського Boeing 777, який впав поблизу Донецька 17 липня, західні держави пригрозили Росії посиленням санкцій.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас