ГПУ: розслідування авіакатастрофи «Боїнга» в Україні може тривати роками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: розслідування авіакатастрофи «Боїнга» в Україні може тривати роками

Казна та Політика
939
У Генеральній прокуратурі прогнозують, що розслідування катастрофи малайзійського лайнера в Донецькій області може тривати роками.
Про це у своєму Facebook написав начальник відділу зв’язків із засобами масової інформації Генпрокуратури України Андрій Демартіно.
«Розслідування авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» може забрати роки і не дати очікуваного результату. Щоб ясно і переконливо продемонструвати всьому світу, що малайзійський літак збитий «ДНРівцями», яких озброїла і направила Росія, Україні необхідно дотриматися цивілізаційних правил за умов їхньої повної відсутності», – написав представник ГПУ.
Він зазначив, що зараз часто порівнюють трагедію в донецькому небі з вибухом авіалайнера над Локербі (1988 р.), але є одне але. «Вивчати залишки і проводити пошукові роботи в шотландській області Дамфріс зовсім не одне і те саме, що в селищі Грабове Шахтарського району під прицілом пушилінсько-стрелковського загонів. І то для повного і всебічного вивчення причин падіння американського «Боїнг» у 1988 році знадобилося три роки. Крахи або аварії в повітрі завжди пов’язані з колосальним обсягом робіт зі збирання та аналізу фактів і доказів. Зібрати речові докази, здійснити їх юридично грамотне закріплення, провести експертизи, які відповідають міжнародним стандартам і можуть фігурувати в суді, – завдання величезної складності для мирної ситуації, не кажучи вже для умов бойових дій», – написав Демартіно.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас