ОБСЄ знайшло "переконливі докази", що малайзійський лайнер Boeing 777 збили бойовики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОБСЄ знайшло "переконливі докази", що малайзійський лайнер Boeing 777 збили бойовики

Казна та Політика
5229
За даними ОБСЄ, вже є переконливі ознаки того, що катастрофа малайзійського лайнера в Донецькій області могла викликати ракета, запущена з контрольованих повстанцями районів.
“Швидке, ретельне міжнародне розслідування необхідне, щоб визначити точні обставини аварії та притягнути винних до відповідальності. Разом з тим вже є явні ознаки того, що ракета, запущена з контрольованих повстанцями районів, могла викликати цю катастрофу. У цьому випадку не викликатиме сумнівів, що сторони, відповідальні за незаконні поставки військової техніки і зброї в Східну Україну, ті, хто прямо або опосередковано ставлять під сумнів владу українського уряду на власній території, несуть кінцеву відповідальність”, – заявив сьогодні президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу асамблеї.
При цьому він повторив свій заклик до беззаперечного припинення вогню, а також закликав уряди Росії та України зробити все, що в їхніх силах, для деескалаціі ситуації. Також Канерва закликав український і російський уряди заручитися повною підтримкою ОБСЄ в цей критичний момент.
Окрім того, він висловив від імені ОБСЄ співчуття сім’ям і близьким загиблих, а також урядам країн, чиї громадяни загинули.
Нагадаємо, що Boeing 777 “Малайзійських авіаліній”, що здійснював рейс за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур, було збито учора на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які знаходилися на борту.
Як повідомляє CNN з посиланням на інформоване джерело в Пентагоні, Boeing 777, за попередньою оцінкою американської розвідки, було збито бойовиками ДНР.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас