Промисловцям дозволять купувати газ "на стороні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промисловцям дозволять купувати газ "на стороні"

Енергетика
1611
Накопичених у підземних сховищах України 14 мільярдів кубометрів газу недостатньо для забезпечення потреб промисловості і підприємств комуненерго.
Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у п’ятницю під час наради з питань диверсифікації ринків збуту українських промтоварів.
“Що стосується газу. Якщо кран закрити – значить він закритий. Ми з ними (з РФ – ред.) судимося. Зараз поставляємо газ по реверсу – його не вистачає. У сховищах накопичили 14 мільярдів кубічних метрів газу. Знайдемо джерело – будемо поставляти газ. Не знайдемо – будемо у важких умовах виживати. Ми повинні до цього готуватися”, – сказав він.
Яценюк також підкреслив, що компанії, що працюють в секторах промисловості, які можуть постраждати від обмеження Росією поставок газу “Нафтогазу України” (металургія, хімпром, цукроваріння), отримають можливість самостійно укладати контракти.
“Є специфічні виробництва, до яких ми не можемо застосовувати лінійний підхід. Якщо вони окремо можуть домовитися про постачання газу – нехай домовляються. Ми готові йти на будь-які заходи, щоб забезпечити промисловість газом. Є можливість укладати власні контракти – укладайте”, – сказав Яценюк.
Прем’єр-міністр також доручив міністру енергетики та вугільної промисловості Юрію Продану провести зустріч з промисловцями і підготувати звіт – скільки газу потрібно кожному сектору.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас