ПДВ не відшкодовується з тієї простої причини, що в Україні війна - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПДВ не відшкодовується з тієї простої причини, що в Україні війна - Яценюк

Казна та Політика
2670
Вирішити проблему з відшкодуванням податку на додану вартість (ПДВ) в Україні можливо лише шляхом створення спеціальних рахунків у Національному банку України для обслуговування цих операцій, вважає прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
ПДВ не відшкодовується з тієї простої причини, що в Україні війна. Ми просто їх недоодержуємо. Наприклад, у Луганській і Донецькій областях близько 1 млрд грн. А туди відправили все. Друге, продовження існування податкових ям в Україні. У нас немає іншого варіанту, крім як введення спецрахунків по ПДВ, тільки тоді це буде і надходження, і відшкодування”, – сказав прем’єр-міністр на нараді з питань диверсифікації ринків збуту і джерел поставок промислової продукції в Києві.
У свою чергу голова Державної фіскальної служби (ДФС) України Ігор Білоус повідомив у коментарі журналістам, що зважаючи на загострення ситуації в Донецьку, всі співробітники Головного управління ДФС міста евакуйовані; в Луганську податківці ще продовжують свою роботу.
Він також повідомив, що альтернативний метод адміністрування ПДВ передбачає створення віртуального банку з окремим МФО на базі НБУ та повноцінної щоденної клірингової системи.
“Зараз питання техніки, чи буде це дві чи одна платіжка: окремо на ПДВ і окремо на основний рахунок”, – сказав Білоус.
Глава ДФС підкреслив, що практика двох платежів застосовується в Німеччині та Швейцарії.
“Зараз ми обговорюємо технічні питання, я не готовий їх поки озвучити … Ми розглядаємо можливість зрізати частину документів, наприклад, накладні, так як тоді у нас зніметься питання камеральних перевірок, бо тоді це все буде перевірятися в автоматичному режимі”, – сказав він.
Білоус підкреслив, що у разі відсутності необхідності внесення змін до законодавства, введення таких рахунків можливе протягом одного місяця.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас