Нацрада з телерадіомовлення викрив телеканал UBR в пособництві тероризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацрада з телерадіомовлення викрив телеканал UBR в пособництві тероризму

Казна та Політика
2387
  • Медіа-регулятор на підставі моніторингу виявив в ефірі телеканалу заклики до війни і насильницької зміни влади. UBR отримав попередження і зобов’язаний усунути порушення. В іншому випадку Нацрада через суд анулює ліцензію телекомпанії *
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зажадала від телеканалу UBR прибрати всі передачі із закликами до розв’язування війни і порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни і агресивних дій. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Нацради Юрій Артеменко.
“Ми провели моніторинг телекомпанії UBR, провели всього один день, переглянули 131 сюжет”, – розповів він. “Ми знайшли дуже багато фактів, які, на наш погляд, розпалюють ворожнечу, закликають до війни. Наприклад, там даються прес-конференції” лідера “ДНР”, даються інтерв’ю рядових бойовиків” ДНР”, в яких вони мотивують свою позицію, чому потрібно воювати з Україною. Все дуже маніпулятивно “, – констатував глава медіа-регулятора.
За його словами, підставою для проведення моніторингу послужила серія телефонних дзвінків від телеглядачів. “Як можна дивитися той злочин, який відбувається в ефірі UBR”, – процитував звернення обурених громадян Юрій Артеменко.
На підставі проведеного 13-14 липня моніторингу телеканалу UBR всі сім членів Національної ради одноголосно прийняли рішення винести попередження і зобов’язати компанію усунути порушення. “Якщо компанія зробить це – будь ласка, нехай працює”, – підсумував пан Артеменко. В іншому випадку, підкреслив він, очолюване ним відомство звернеться до суду з вимогою анулювати ліцензію UBR.
Коментар телеканал UBR:
Колектив телеканалу UBR не згоден із звинуваченнями в порушенні статті 6 Закону “Про телебачення і радіомовлення” та статті 28 Закону “Про інформацію”.
Телеканал UBR наполягає на тому, що дотримується у своїй роботі принципів об’єктивності та вимог українського законодавства. Щодня в прямому ефірі телеканалу транслюються прес-конференції представників АТО і РНБО про хід подій на сході. Крім того, в прямому ефірі канал показує брифінги перших осіб держави, міністрів і чиновників, причетних до АТО. Рубрика “Без коментарів” – це пряма мова спікерів і найяскравіше відео дня налічує щодня від 50 до 70 матеріалів. А це пряма мова учасників АТО, жителів сходу, чиновників профільних міністерств, представників АТО і РНБО, політиків, громадських діячів, представників міжнародного співтовариства.
Для дотримання принципів збалансованості, об’єктивності, достовірності і точності інформації ЗМІ зобов’язані висвітлювати позицію обох сторін конфлікту. Глядач має право знати позицію агресора. У коментарях представників “ДНР” і “ЛНР” І. Гиркин, П. Губарєва, В. Болотова, О. Ходаковського та інших не звучали заклики до розв’язування війни, агресивних дій або їх пропаганди, до повалення конституційного ладу і порушення територіальної цілісності, пропаганди війни.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас