Проекти в Росії не отримають кредитів Європейського інвестбанку на мільярди євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проекти в Росії не отримають кредитів Європейського інвестбанку на мільярди євро

Кредит&Депозит
495
У рамках санкцій проти РФ, прийнятих Євросоюзом, Європейський інвестиційний банк припиняє фінансувати проекти в Росії. Заходи торкнуться проекти на суму 600 мільйонів тільки цього року.
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) припинить фінансування проектів в Росії в рамках санкцій, введених Євросоюзом 17 липня в зв’язку з відсутністю прогресу в ситуації на Україні. Як заявив президент банку Вернер Хойер (Werner Hoyer) у четвер, 17 липня, штрафні заходи тільки цього року торкнуться проекти на загальну суму в шістсот мільйонів євро, повідомляє агентство Reuters. За словами Хойера, в цю суму входять кредити, передбачені в рамках програм ЄС “Партнерство з модернізації” і “Північний вимір”. У наступному році мова піде про суму від близько семисот мільйонів євро до одного мільярда євро, уточнив глава ЄІБ.
“Завданням банку є реалізація політичних принципів наших пайовиків – країн-членів Євросоюзу. Тому очевидно, що ми дотримуємося рішень Європейської Ради”, – прокоментував Хойер дії ЄІБ. Разом з тим він висловив надію на те, що політична ситуація скоро знову дозволить фінансувати численні “доцільні” в Росії.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас