СБУ викрила схему розкрадання понад 19 млн грн бюджетних коштів на Миколаївщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила схему розкрадання понад 19 млн грн бюджетних коштів на Миколаївщині

Казна та Політика
669
Співробітники Служби безпеки України викрили факт злочинного привласнення бюджетних коштів під час закупівлі обладнання для одного із провідних підриємств енергетичного комплексу, що призвело до завдання державі збитків у особливо великих розмірах. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.
Протиправна схема ґрунтувалася на закупівлі необхідного електричного обладнання за значно завищеними цінами. У грудні 2012 р. підприємством були проведені відкриті торги щодо закупівлі 52 агрегатів. Переможцем торгів стала посередницька київська фірма, яка запропонувала продукцію конструкторського бюро. Водночас, правоохоронцями було встановлено, що початкова вартість агрегатів (ціна 578 тис. грн.), пройшовши через ланцюг фірм-посередників, зросла до 19,8 млн. грн. (більше, ніж у 34 рази). Таким чином особи, причетні до впровадження злочинного механізму, привласнили більше 19 млн. гривень бюджетних коштів.
Слідчими Управлінням СБ України в Миколаївській області відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення посадовими особами майна в особливо великих розмірах).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас