Якщо електростанції на Донбасі вимкнуть, Україна залишиться без світла – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо електростанції на Донбасі вимкнуть, Україна залишиться без світла – експерт

Енергетика
5363
Вимкнення електростанцій у Донецькій та Луганській областях призведе до того, що не лише Донбас, а й вся Україна залишиться без світла. Про це під час круглого столу на тему “Відновлення інфраструктури звільнених територій Донбасу” повідомив заступник генерального директора Центру досліджень енергетики Вадим Гламаздін.
За його словами, на сьогодні в Україні до 50% всієї електроенергії виробляють ТЕС. Із 13 діючих 6 станцій знаходиться у Донецькій і Луганській областях (14-та працює виключно на експорт). Ці 6 ТЕС складають 15% загальної встановленої потужності в Україні.
“Якщо уявити, що ці станції буде повністю вимкнено внаслідок бойових дій, то ми прийдемо до ситуації, коли не лише на Донбасі, а й в Україні в цілому не буде світла”, – зауважив В.Гламаздін.
Також він додав, що сьогодні ситуація в енергетичній галузі складна. Зокрема, станція “Вуглегірська” досі повністю не запущена в дію. Слов’янська ТЕС наразі не працює у штатному режимі, серйозні проблеми на Луганській ТЕС.
“Вона зараз працює, але під час боїв підірвано залізничні шляхи, якими до Луганської ТЕС постачалось паливо. Вугілля на станції залишилось до 15 серпня”, – зазначив В.Гламаздін.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас