Доларові ціни на квартири Києва на вторинному ринку впали до історичного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доларові ціни на квартири Києва на вторинному ринку впали до історичного мінімуму

Нерухомість
8016
Середня доларова ціна квадратного метра столичної нерухомості на вторинному ринку з початку року впала на 35% – з $1963 до $1293
Про це повідомили в консалтинговій компанії SV Development. Найдешевшим районом, за результатами завершених угод, залишився Дарницький ($1024/кв.м, найдорожчим – Печерський ($1975/кв.м).
При цьому, за даними аналітиків, просіла вартість житла в неходовому сегменті – мова про одно – і двокімнатних квартирах на першому або останньому поверхах старих будинків. У 2013 р. вони йшли в середньому по $1350-1400 за кв. м. А в липні, згідно зі статистикою DOM.RIA.com, просіли в ціні до $1050-1150/кв.м.
“Зараз середня ціна пропозиції на вторинному ринку на рівні 1500 у.о, і це історичний мінімум з 2009 року. І вже є угоди, і на квартири в цілком пристойному стані, які укладаються за ціною продажу нижче 1000 у.о. адже ціна в тисячу доларів за квадрат столичної нерухомості ще навесні здавалася фантастичною всім експертам”, – зазначив президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов.
На думку ріелторів, до кінця літа угоди вартістю близько $1000 за квадратний метр стануть звичними для столиці. “Це стосується, насамперед, так званого соціального житла, масових серій радянського періоду – хрущовок і панельок, розташованих у віддалених від метро районах”, – уточнив віце-президент Ліги експертів України Андрій Гусельников.
За його оцінками, тенденція з повільним зниженням ціни буде тривати як мінімум до середини осені. Хоча Олександр Рубанов допускає затягування тренда – як мінімум на два роки. “Немає ніяких передумов, щоб ціни почали зростати. Немає спокою в країні, доходи населення плавно, але впевнено знижуються, купівельна спроможність падає”, – обґрунтував Рубанов.
До того ж, на його думку, вторинка інакше не витримає конкуренції в порівнянні з первинним житлом. По-перше, ціни забудовників нижче – від 9900 грн за кв.м, по-друге, вони активно борються за лояльність покупця, пропонуючи акції та розстрочки.
За матеріалами:
SV-Development
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас