Водіїв-порушників можуть змусити знову здавати іспити з ПДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водіїв-порушників можуть змусити знову здавати іспити з ПДР

Особисті фінанси
1923
Реформа Державтоінспекції, яка планується в рамках реформування всього МВС, не допоможе викорінити корупцію і не поліпшить статистику по смертності на дорогах України. Про це заявив завідувач відділом проблем кримінального права Інституту держави і права ім. Корецького Олександр Костенко.
На його думку, покращити ситуацію на дорогах країни допоможуть, насамперед, зміни в культурі водіння самих українців.
«Не потрібно перебільшувати роль ДАІ в безпеці і смертності на дорогах. На першому місці – культура самих водіїв, – пояснює юрист. – Я не вірю в чарівну силу законодавства. Якщо не будуть створені умови для формування у водіїв високої правової і водійської культури, то реформи будуть безглузді ».
Що стосується переатестації, анонсованої ДАІ, то вона також не має великого значення, за словами експерта. «Атестація теж не вирішить проблеми. Нові хлопці поповнять ряди ДАІ і через рік ситуація повернеться. Потрібно вирішити питання з водіями і направляти на переатестацію їх », – зазначає Костенко.
У свою чергу, перший заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник каже, що ДАІ, можливо, подумає над реформою і правил ПДД.
«На 24 липня заплановано Загальнонаціональний форум з безпеки дорожнього руху. На ньому ми, можливо, подумаємо над змінами. Наприклад, якщо водій якусь кількість разів порушує правила дорожнього руху, направляти його на переатестацію », – підкреслив Будник.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас