Резонанс: Коломойський вимагає провести націоналізацію низки активів Ахметова і Фірташа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резонанс: Коломойський вимагає провести націоналізацію низки активів Ахметова і Фірташа

Фондовий ринок
7507
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський вважає за необхідне провести націоналізацію майна, приватизованого з порушенням законодавства в 2011-2014 рр..
“Необхідна націоналізація незаконно приватизованого майна (…) Не можуть, а повинні повернутися в держвласність:” Укртелеком “,“Західенерго”, “Дніпроенерго”, “ Дніпрообленерго”(належать групі” ДТЕК “Ріната Ахметова), облгази, 49% ЗТМК, (контролюються GroupDF Дмитра Фірташа), “Сумихімпром”, – сказав він в ефірі “5 каналу”.
І.Коломойський додав, що при приватизації зазначених активів умови прописувалися “під одного покупця”.
Крім того, зазначив він, в деяких активах є частка “сім’ї” втікача Віктора Януковича.
“Якщо ми торкнемося того, кому зараз належать ці підприємства, – якісь підприємства належать ДТЕК, якісь – Ostchem, або GroupDF, а хто за ними вже стоїть і яка у кого частка, ми не знаємо. Я, наприклад, точно знаю, що в “Черкаському Азоті”, “Сєвєродонецькому Азоті”, в горлівському “Стиролі” є мінімум 25% сім’ї Януковича. А ми ж розуміємо, що якщо не сам Янукович, то його близьке оточення, сім’я, пов’язані з сепаратизмом і тероризмом “, – резюмував глава Дніпропетровської ОДА.
Як повідомлялося, І.Коломойський також запропонував фінансово покарати спонсорів сепаратизму і тероризму: конфіскувати їхні активи в спеціальне ВАТ, акціонерами якого стануть учасники АТО і родичі загиблих.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас