У "Київстарі" запевнили, що зв'язок "не прослуховується" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Київстарі" запевнили, що зв'язок "не прослуховується"

Особисті фінанси
713
Оператор мобільного зв’язку “Київстар” запевняє, що мережа надійно захищена від зовнішніх втручань, інформація про переміщення абонентів, їхні персональні дані, телефонні переговори і послуги, якими вони користуються – недоступна для неавторизованих користувачів. Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Технічна перевірка мережі та інформаційних систем “Київстар”, яку здійснювала комісія НКРЗІ, офіційно підтвердила повну захищеність обладнання та інформаційних систем компанії. За висновками комісії, несанкціонованого зняття інформації, порушень схоронності відомостей про абонентів, незаконної обробки інформації, а також розповсюдження відповідних даних не встановлено. Під час перевірки комісія не виявила несанкціонованого втручання в технічні системи мережі і зробила висновок, що іноземні компанії доступу до обладнання та інформаційних баз “Київстар” не мають. Управління мережею здійснюється з центрального офісу компанії в Києві”, – заявив директор з корпоративних зв’язків Київстару Михайло Шуранов.
Також, за повідомленням компанії, ними була встановлена система захисту комутаційних систем від несанкціонованих спроб “зняття” інформації про номери телефонів клієнтів за допомогою мережі загальноканального комутаційного доступу (ЗКС-7), промислового рішення постачальника Roamware Inc (США), яке допомагає захищати мобільні телефони абонентів від несанкціонованого трафіку або спаму, який надходить з різних каналів – як українських, так і закордонних.
Нагадаємо, народний депутат УДАРу Каплін заявив, що “МТС та Київстар повністю прослуховуються Кремлем”. “Всі телефони, які знаходяться у солдатів, прослуховуються відповідними службами. Це офіційна інформація керівництва відповідних органів сектору безпеки”, – сказав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас