Україні треба піти від прив'язок до російського імпорту та експорту - як це зробив Узбекистан, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні треба піти від прив'язок до російського імпорту та експорту - як це зробив Узбекистан, - експерт

1408
Україні в побудові торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією потрібно відстоювати свої інтереси, але водночас вести дипломатичну роботу з РФ, як би складно це не було. Таку думку висловив Тарас Малишевський, екс-радник з політичних питань посольства України в РФ. В першу чергу така політика має торкнутися ключових для України сфер, як то авіабудування та двигунобудування, атомна енергетика, космічна галузь, суднобудування та транспортна сфера.
“Базуватись на тих документах, які вже підписані між країнами, можна лише з прицілом, що Росія стримає свій військовий запал та інформаційні атаки. Але стосунки в цих областях повинні розвиватися, адже це наша торгівля, це наші робочі місця. Ми інакше цю зиму не протягнемо – судячи з усіх прогнозів, які дають економісти”, – вважає експерт. Як приклад Малишевський наводить диверсифікацію економічних зв’язків, яку провів Узбекистан.
“В Узбекистану, однієї з країн центрального азійського регіону, з Росією всього лише 4 млрд. дол. товарообігу. На велику країну з 20 млн. населення – всього лише 4 млрд.. Тобто, Узбекистан вже потихеньку пішов від цих прив’язок до російського імпорту та експорту, і тому їх політика завжди незалежна”, – порівняв він.
Більше прогнозів про розвиток українсько-російських стосунків читайте у статті “Чи потрібно рятувати відносини між Україною і Росією?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас