Росія намагається прорубати "нове вікно": вона пропонує країнам БРІКС створити енергетичну асоціацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія намагається прорубати "нове вікно": вона пропонує країнам БРІКС створити енергетичну асоціацію

Енергетика
915
Росія на саміті БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південна Африка), який відбудеться в Бразилії 15-16 липня, запропонує створити енергетичну асоціацію БРІКС з резервним банком палива та інститутом енергополітики, повідомив напередодні візиту російського лідера до Латинської Америки його помічник Юрій Ушаков.
За його словами, на саміті будуть обговорювати глобальні питання щодо перспектив взаємодії країн-учасниць у торгово-інвестиційній та кредитно-фінансовій сфері.
“Росія має на увазі запропонувати до розгляду низку конкретних тем, а саме: заснувати енергетичну асоціацію БРІКС, діяльність якої буде направлена на забезпечення енергобезпеки країн-учасниць”, – сказав Ушаков на брифінгу журналістам.
Москва пропонує також провести комплексне дослідження та аналіз тенденцій світових ринків вуглеводнів. “В рамках цієї асоціації мається на увазі створити резервний банк палива та інститут енергополітики БРІКС”, – пояснив помічник президента.
Він додав, що поки конкретики немає. “Це (рішення про структуру асоціації) все ще розмите. Ми зараз говоримо про більш щільне співробітництво країн БРІКС у сфері енергетики і виносимо деякі конкретні пропозиції, зокрема щодо створення енергетичної асоціації країн БРІКС”, – зазначив Ушаков.
Помічник президента уточнив, що це спільна ініціатива держвлади та бізнесу, “яка вже мала попереднє обговорення й на урядовому рівні”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас