Газовий розпил: вартість сербської частини "Південного потоку" несподівано виросла на 23% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газовий розпил: вартість сербської частини "Південного потоку" несподівано виросла на 23%

Енергетика
1035
Генпідрядник сербської частини Південного потоку – компанія Центргаз (100%-ва “дочка” Газпрому) отримала контракт на суму 2,1 млрд євро на будівництво цієї ділянки газопроводу, випливає з повідомлення підрядника. Ще в листопаді минулого року міністр енергетики Росії Олександр Новак говорив, що інвестиції в будівництво цієї ділянки Південного потоку сягають 1,7 млрд євро. Таким чином, всього за півроку проект подорожчав на 23,5%.
“1,7 млрд євро – це попередня цифра. Зараз вона уточнена: 2,1 млрд більше наближена до реальності”, – пояснив представник Газпрому.
Протяжність основної траси сербської ділянки Південного потоку – 421 км. Початок основних монтажних робіт передбачається в III кварталі 2014 року. За документом між Південним потоком Сербія (South Stream Serbia AG) і Центргазом, перший газ сербською ділянкою газопроводу піде до кінця 2016 року.
Торік орієнтовна вартість будівництва Південного потоку на території Болгарії оцінювалася владою країни в 3,5 млрд євро. При подорожчанні болгарської ділянки за аналогією з Сербією уточнена ціна може становити в його випадку більш ніж 4,3 млрд євро. Офіційно сума підсумків тендеру в Болгарії не розкривалася. На вимогу Єврокомісії на початку червня прем’єр-міністр Болгарії Пламен Орешарскі розпорядився призупинити роботи з будівництва Південного потоку, щоб провести консультації з Єврокомісією. Протяжність болгарської ділянки Південного потоку – 541 км.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас