Росія "безоплатно" передає Білорусі ракетні комплекси С-300 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія "безоплатно" передає Білорусі ракетні комплекси С-300

Світ
1452
Міністерство оборони Росії підписало контракт на передання Білорусі зенітних ракетних комплексів С-300. Про це в ексклюзивному інтерв’ю ІТАР-ТАСС повідомив в ході виставки “Мілекс-2014” (MILEX 2014) заступник директора Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Костянтин Бірюлін.
“На С-300 контракт з боку нашого міністерства оборони підписаний, і зараз він у білорусів. Все, що пообіцяв Сергій Кожугетович (Шойгу), все в повному обсязі в контракті прописано – всі рішення, які він прийняв і всі терміни, які він визначив , – сказав Бірюлін. – Зараз справа за білоруською стороною. Як тільки вона контракт підпише, в цей же день все буде передано”.
С-300 передаються Білорусії на безоплатній основі, уточнив заступник директора ФСВТС, не ставши уточнювати інші деталі контракту.
У жовтні 2013 року міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив журналістам, що Росія планує передати Білорусі чотири зенітних ракетних комплекси С-300”.
“На зустрічі з міністром оборони Республіки Білорусь генерал-лейтенантом Юрієм Жадобіним обговорили актуальні питання військово-технічного співробітництва, – зазначив Шойгу. – Проводимо заходи з розвитку і підвищення бойового потенціалу Єдиної регіональної системи ППО. З цією метою нарощуємо можливості системи ППО Білорусі. Плануємо передання білоруській стороні чотирьох зенітних ракетних комплексів С-300”.
Яке озброєння Білорусія закупить у Росії
Білорусія збирається придбати у Росії чотири навчально-бойових літаки Як-130 і дивізіон зенітних ракетних комплексів “Тор-М2”. “Білорусь купила “Тори” й літаки Як-130 і зараз буде закуповувати ще. Заявки підписані і навіть рішення прийняті. Я вчора підписав перелік, за яким дозволяються поставки. Тепер залишилося все законтрактувати, і техніка буде передаватися замовнику”, – розповів Бірюлін.
Як повідомлялося раніше, у 2011-2013 роках Білорусь вже отримала дивізіон “Тор-М2” – три батареї. Крім того, в 2012 році був укладений контракт на поставку чотирьох Як-130 – Білорусь стала першою країною з членів СНД, що купила ці навчально-бойові літаки.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас