Світовий фондовий пузир ось-ось лопне - відомий інвестор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий фондовий пузир ось-ось лопне - відомий інвестор

Фондовий ринок
2026
Інвестори з усього світу задаються питанням, чи є високі ціни на фондові активи пузирем або це всього лише ознака того, що економіка знову зростає.
Відомий інвестор Марк Фабер заявив в інтерв’ю CNBC, що це пузир і він ось-ось лопне.
“Я думаю, що це колосальний міхур і, можливо, він вже почав лопатися”, – сказав він, після того, як індекс S&P 500 два дні поспіль показував зниження.
Відомо, що пан Фабер вже давно передрікає крах фондового ринку, однак поки що всі його передбачення так і не виправдалися. Втім, у міру зростання індексів зростає й “ведмежий” настрій Фабера. Потрібно віддати належне, інвестор визнає свої помилки.
“Очевидно, я був неправий, очікуючи корекції протягом останніх двох років. Але зниження так і не було від 2011 р., коли індекс S&P 500 впав до 1074 пунктів. Відтоді він демонструє вертикальне зростання, а корекції не перевищують 11%. Я думаю, ми і не побачимо корекції, ми побачимо “ведмежий” ринок”, – заявив Фабер.
Він також зазначив, що не вірить у зростання світової економіки, йому швидше здається, що вона слабшає. Але і це, на його думку, не єдиний чинник, здатний обрушити ринки. Найголовніша загроза – президент Обама, вважає Фабер. Також побоювання викликає можливе різке зростання цін на нафту і деякі інші політичні питання.
В цілому ж інвестор очікує зниження американського ринку мінімум на 30%. Ймовірно, таке зниження буде схоже на катастрофу, враховуючи, що ринок перебуває на історичних максимумах.
Динаміка ринку
Американський ринок поки що продовжує показувати дива стійкості. Після досягнення чергових історичних максимумів індекси продемонстрували невелике зниження, але воно досить швидко закінчилося.
Вже вчора після публікації протоколу останнього засідання ФРС індекси знову почали зростати й додали за підсумками дня приблизно по 0,5%.
Таким чином, індекси знову перебувають всього за 10 пунктів від історичних максимумів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас