Росія прогнозує "серйозні труднощі в торгівлі" з Україною - через асоціацію з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія прогнозує "серйозні труднощі в торгівлі" з Україною - через асоціацію з ЄС

Казна та Політика
1077
Росія чекає на серйозні труднощі в торгівлі з Україною через підписання Києвом угоди про асоціацію з Євросоюзом і висловить свою точку зору на тристоронній зустрічі в Брюсселі в п’ятницю. Про це заявив заступник голови Мінекономрозвитку РФ Олексій Лихачов на нараді в Торгово-промисловій палаті.
Він зазначив триваюче падіння товарообігу з Україною, особливо в частині українського експорту до Росії, який за п’ять місяців поточного року знизився на 22%.
“Формально наші поставки в Україну зростають, але виключно за рахунок обсягів газу, який до того ж іще не сплачений на сьогоднішній день”, – сказав О.Ліхачов. Він нагадав, що заборгованість України за газ вже сягнула 5,3 мільярда доларів.
“Ми припускаємо дуже складну ситуацію у взаємній торгівлі з Україною, дискусія продовжиться вже у тристоронньому форматі Росія-Україна-Євросоюз. 11 ​​липня в Брюсселі відбудеться зустріч міністрів економіки, де ми будемо ділитися з партнерами своїми не просто занепокоєннями, а абсолютно негативними висновками, пов’язаними з асоціацією України з ЄС”, – додав він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас