Резонанс: АМКУ оголосив незаконною повірку лічильників води в Києві за рахунок споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резонанс: АМКУ оголосив незаконною повірку лічильників води в Києві за рахунок споживачів

Казна та Політика
4526
Антимонопольний комітет рекомендував Київській міськадміністрації продовжити термін повірки (технічна процедура контролю точності роботи приладу) лічильників води в столиці, раніше встановлений до 1 липня 2014 року. Про це повідомляється на сайті АМКУ.
Жителі Києва отримали від комунальників попередження про те, що якщо вони до зазначеного часу не проведуть повірку лічильників, встановлених 3 і більше років тому, то їх переведуть на оплату за нормами споживання, які значно перевищують реальні обсяги.
АМКУ відзначає, що по-перше, обов’язок перевіряти лічильники покладається не на споживачів, а на виконавця послуг – “Київводоканалі”. А по-друге, в місті працюють лише 5 підприємств, які надають послугу повірки, і вони не в змозі забезпечити її для всіх споживачів у встановлені терміни.
Комітет вважає висунуту киянам вимогу зловживанням монопольним становищем, адже в умовах існування конкуренції споживач просто б відмовився від послуг одного водоканалу і перейшов би до іншого.
Тому АМКУ рекомендує КМДА як органу регулювання житлово-комунальної сфери міста Києва встановити порядок і джерела фінансування забезпечення повірки лічильників води та встановити такі терміни повірки, які б не ущемляли інтереси споживачів.
Нагадаємо, наприкінці минулого року Верховна Рада відмовилася зробити лічильники на воду обов’язковими.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас