ЄС і Київ домовилися створити план зростання й відновлення України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і Київ домовилися створити план зростання й відновлення України

Казна та Політика
408
Європейський союз і Київ домовилися про розробку «плану зростання й відновлення для України на 2014-2016 роки».
Для сприяння цьому до країни вирішено направити експертну місію ЄС, йдеться в підсумковій заяві завершеної у Брюсселі координаційної зустрічі донорів, присвяченій підготовці восени цього року конференції зі збору іноземної допомоги для потреб республіки.
«Донори розглянули попередній план з метою організації можливої ​​конференції донорів та інвесторів (восени цього року), включаючи створення тимчасового підготовчого комітету. У доповненні до Угоди про асоціацію і європейського порядку реформ для України, а також узгодженої з МВФ програми реформ донори нададуть сприяння Україні у підготовці Економічного плану відновлення і зростання на 2014-2016 роки, до якого будуть включені потенційні джерела фінансування. У цьому контексті український уряд запросить донорів спільно оцінити потреби для виконання пріоритетних завдань», – наголошується в заяві.
Як наголошується, у зустрічі в Брюсселі взяли участь представники Єврокомісії, держав ЄС, їхніх партнерів, включаючи США, Канаду, Японію та інших. Крім того, тут були представлені міжнародні фінансові інститути, включаючи МВФ, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Програма розвитку ООН, низка гуманітарних організацій.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас