У ГПУ скоротили 1758 посад особового складу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ скоротили 1758 посад особового складу

Казна та Політика
424
У вівторок, 8 липня ц.р., Генеральний прокурор України Віталій Ярема представив колективу відомства новий склад своїх заступників. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.
Заступниками Генпрокурора України призначені Микола Герасимюк, Анатолій Даниленко, Віктор Шокін, Олексій Баганець, Анатолій Матіос, Олег Бачун та Віталій Касько.
Звертаючись до нового керівного складу, Віталій Ярема розповів про реорганізацію органів і повідомив про те, що на сьогодні скорочено 1758 посад особового складу. Зокрема, скорочені 3 посади заступників Генерального прокурора і, залежно від статусу області, низка посад заступників прокурорів областей.
Також, за його словами, з метою економії бюджетних коштів та вдосконалення організаційної роботи, проведено низку структурних змін в штатному розкладі органів України. Зокрема, скорочені 18 структурних підрозділів ГПУ, з них 8 Головних управлінь, 8 управлінь та 2 відділи.
Звертаючись до присутніх, Віталій Ярема також зазначив, що сьогодні вкрай важливе зміцнення авторитету органів. Він нагадав, що Генеральна прокуратура і прокуратури на місцях були задіяні у тому безчинстві і беззаконні, які здійснювалися владою Януковича, особливо на Майдані.
Разом з тим, Генеральний прокурор висловив невдоволення роботою прокурорів низки областей, які протягом останніх чотирьох місяців перебували на займаних посадах, однак, за цей час особливих змін у роботі очолюваних ними прокуратур так і не відбулося.
Крім того, Генеральний прокурор заявив про неприпустимість спроб деяких політиків лобіювати кадрові призначення в органах прокуратури, “якщо до мене приходить депутат і просить за прокурора, значить цей прокурор більше вже не працюватиме. У мене така позиція”, – додав Віталій Ярема.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас