В Ізраїлі придумали "розумні цеглини", будинки з яких зможуть збирати роботи (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ізраїлі придумали "розумні цеглини", будинки з яких зможуть збирати роботи (ВІДЕО)

Нерухомість
3655
Ізраїльські розробники створили інноваційний будівельний продукт, що отримав назву Smart Bricks (“розумні цеглини”). Це бетонні блоки, що нагадують іграшкові цеглинки Lego. Вони мають різноманітну форму і легко з’єднуються між собою.
“Розумні цеглини” є дітищем фірми Kite Bricks. Розробники стверджують, що їхній винахід дозволить побудувати будинок зі значно меншою витратою фізичної праці і використовувати набагато менше будівельних матеріалів. Завдяки особливій ізоляційній структурі “розумної цегли” будівлям буде потрібно менше енергії для опалення або охолодження, пише Russia Today. Ще одна корисна властивість цього продукту: вільний простір, який дозволяє провести через блоки електропроводку та каналізацію.
Зібрані таким чином стіни не доведеться ламати або зносити, оскільки зйомні панелі забезпечують легкий доступ до всіх елементів інфраструктури. Цегли можуть бути використані для виготовлення підлог, стін і стель. У підсумку будинки можуть бути побудовані на 80% швидше, зазначає The Daily Mail.
Kite Bricks також пропонує використовувати спеціальний клей, який працює як двостороння липка стрічка. Таким чином, будівельні фірми зможуть відмовитися від використання цементу і звернутися до нового покоління матеріалів.
За словами представників компанії, під час будівництва середньостатистичного п’ятиповерхового будинку будівельна компанія може заощадити до 30% енергії порівняно з традиційними методами будівництва. Більше того, Kite Bricks стверджує, що їхня нова цегляна система дозволить знизити витрати на експлуатацію на 50%.
Творець Kite Bricks Ронні Зоар підкреслює, що в центрі його проекту завжди був акцент на міцність матеріалу і якість ізоляції, а що стосується здатності цеглин легко з’єднуватися, як конструктор Lego, – це вже вторинна особливість інноваційного продукту.
На сьогодні Kite Bricks потребує фінансування – необхідно 3 млн доларів для виведення Smart Bricks на будівельний ринок. Крім того, компанія планує створити роботів-будівельників, здатних будувати будівлі, використовуючи “розумні цеглини”.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас