Газопровід, який постачатиме газ з Європи до України, запрацює на повну у вересні - Eustream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газопровід, який постачатиме газ з Європи до України, запрацює на повну у вересні - Eustream

Енергетика
1289
Газопровід, через який будуть здійснюватися постачання газу з Європи до України, запрацює на повну потужність вже у вересні. Про це повідомив голова словацького газового оператора Eustream Томаш Маречек.
Як повідомив Т.Маречек, через газопровід “Вояни-Ужгород” в Україну буде постачатися 10 млрд. кубометрів газу на рік до 2019 року, що становить близько 20% від потреб країни в забезпеченні блакитним паливом.
Одночасно голова словацького газового оператора зазначив, що з урахуванням менших газопроводів з Угорщини та Польщі, Україна зможе імпортувати близько 16,5 млрд. кубометрів газу на рік з Європи, що становить близько двох третин від поставок російського газу і за рахунок зниження споживання, а також використання підземних сховищ, Україна може спокійно перезимувати.
Також Т.Маречек зазначив, що все залежатиме від погоди взимку.
“Не все залежить від України, погода також буде відігравати важливу роль”, – сказав він.
За його словами, Словаччина, через яку більша частина російського газу йде до ЄС, не може збільшити реверсивні потоки в Україну, не порушуючи чинний контракт з “Газпромом”, оскільки відповідно до домовленостей між Eustream і російським газовим оператором, ніяких змін з використання газу не може бути зроблено, допоки паливо не дістанеться основної станції з імпорту газу в Словаччині, яка знаходиться за 7 кілометрів від кордону з Україною.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас