Українцям загрожує стрибок цін на інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям загрожує стрибок цін на інтернет

Особисті фінанси
5313
Інтернет-провайдери в Україні почали підвищувати ціни на послуги. Так, “Тріолан” оголосив про підвищення свого інтернет-тарифу на 20%, до 120 грн на місяць. Також нещодавно переглянув свої інтернет-тарифи в бік збільшення дніпропетровський “Фрегат” – з травня оператор підвищив вартість послуг на 7-15%.
Вартість послуги потрібно привести до економічно обгрунтованого рівня, а також значним зростанням курсу долара, пояснив директор київського підрозділу “Тріолан” Вадим Сидоренко. “Вартість оренди за зовнішній канал мережі, а також обладнання прив’язана до валюти”, – пояснив директор київського IPnet Дмитро Грищук.
Дрібні й середні провайдери теж не проти підняти тарифи, але поки орієнтуються на лідерів ринку, які цього робити не поспішають. “Ми будемо дивитися, що відбувається з ринком. Свого часу ми піднімали ціни після кризи 2008 р., але замість цього великі компанії продовжували їх знижувати”, – говорить Грищук.
Водночас президент “Волі” Сергій Бойко розповів, що його компанії ледь вдається утримувати тарифи, але як довго це буде можливо – невідомо. “Все залежатиме від того, що відбуватиметься в найближчі місяць-два з курсом валют. Якщо він буде, як зараз, знижуватися на 5-7 коп., або залишиться стабільний, то ми утримаємося. Але якщо він знову зросте, нам доведеться підвищувати тарифи”, – говорить Бойко.
Нагадаємо, курс долара за декілька місяців підскочив з 8 грн до майже 12 грн/дол.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас